Bekerwedstrijd
27-2-2016
De Eendracht, Batosweg 11b Putten

Rood Wit A1 - BAS A2 "Powervoetbal"

Door het winnen van de poule en een gunstige loting, moest BAS A2 in de kwartfinale van de beker aantreden tegen de A1 van Rood-Wit "58 in Putten. Door vakantie, schorsing, blessures en het afstaan van Patrick Woud aan BAS 1, misten de A-junioren van BAS VOETBAL een aantal spelers maar toch wist de brigade met voldoende mankrachten richting Putten af te reizen. Keeper Hessel Bregman sloot net voor aanvang van de wedstrijd aan, nadat hij al een wedstrijd met het tweede elftal van BAS had gespeeld. De warming up was matig en kort, maar de spelers waren scherp genoeg. De opdracht voor vandaag was duidelijk. Voor elkaar en met elkaar strijden tot aan de laatste minuut. Elk duel er in klappen en alles willen winnen. De spelers hadden tegen asv Dronten A3 al laten zien dat ze scherp konden spelen. Hopelijk gingen vandaag de ballen er wel in.

En wat een scherpte liet men op het veld zien vanaf het eerste fluitsignaal. Rood-Wit heeft de hele wedstrijd geen adem kunnen halen. Wanneer ze even de bal hadden stonden er weer minimaal 2 BAS spelers voor hun neus. Die alle duels op Atletico Madrid-achtige wijze aangingen. Daar hadden de Puttenaren geen enkel antwoord op. Het moet gezegd dat er een individueel kwaliteitsverschil was, maar toch moet een A1 team meer weerstand kunnen bieden. "Op zijn minst de huid duur verlopen zou ik zeggen", maar de beleving en de wil om een goed resultaat te halen toonde men geen enkel moment. Ondanks weinig weerstand was het de mentaliteit van BAS A2 dat ervoor zorgde dat de Puttenaren niets konden brengen.

Waar het maandag tegen asv Dronten schortte aan geluk, was vrouwe Fortuna in de 4e minuut nu wel aan onze zijde. GELEGENSHEIDS #10 Jesper Claassen en #8 Niels Mangnus rommelden zich door de 16 van Rood-Wit heen en uiteindelijk wist Niels de 0-1 binnen te schieten. Omdat Claassen een geweldige wedstrijd speelde, hebben we die pseudo-assist maar op zijn naam geschreven. En weer was daar vrouwe Fortuna in de 28e minuut en weer was zij aan de zijde van Niels Mangnus. En weer een spuuglelijke goal, doordat een vermeende voorzet over de keeper in het net ging. 0-3 En de grote vraag was, is Mangnus los nu? In de 30e minuut verwisselde de net van een blessure terugkomende Rowan Scholtanus het veld voor Joran Petersen. 10 Minuten later passt Niels Mangnus de bal prima op Joran Petersen die vlakbij de achterlijn voorzet op de inkomende 3e man Jesper Claassen. In de wedstrijdbespreking nog behandeld en nu vlekkeloos uitgevoerd. Klasse goal en Jeper' 0-3 op het scorebord. De 0-4 werd prima gemaakt door spitta Patrick Timmerman die kruisend wegliep en perfect werd ingespeeld door Jesper Claassen.

In de rust moesten E'toMo Hussien en Justin Achterberg er geblesseerd af en kwamen Sebastiaan Slotboom en Jerry van Lienden binnen de lijnen. In de rust werd er weinig besproken omdat het goed ging op alle fronten, erg goed zelfs. Deze lijn doorzetten en niets weggeven en een nog beter resultaat zou in de boeken belandden was de algemene indruk.

Nou, dat hadden ze goed in de oren geknoopt, die van BAS. In de 10e minuut van de 2e helft waren het weer Niels en Jesper die het "bal" openden. Een prima steekballetje van Claassen bracht Niels oog in oog met de keeper. Hij was dus los. Dus alle schroom was weg en dan kan die Mangnus toch voetballen! 0-4. 2 Minuten later speelt Jesper Claassen de bal prachtig vrij op Jerry van Lienden die er simpel maar doeltreffend 0-6 van maakt. In de 15e minuut was het weer Jesper Claassen die een prachtig steekbal gaf op Patrick Timmerman en ook Patrick scoort doeltreffend de 0-7. Kreeg Rood-Wit dan geen enkele kans? Nee, helemaal niks werd door de verdedigers van BAS A2 weggegeven. Ook niet nadat er overgegaan werd op 1-3-4-3. Naar adem happend had Rood-Wit het waarschijnlijk niet eens door dat BAS nog aanvallender ging spelen in de slotfase van de wedstrijd. In de 60e minuut komt Rowan er weer in en verlaat Marcel de Boer het veld. 5 Minuten later, een angstig moment voor trainers van Dijk en Burgers, nadat Rowan aangaf gewisseld te moeten worden. Net terug van een blessure had hij nu weer last met het lopen. Gelukkig was het materiaalpech, want zijn hele zool lag van zijn schoen af. De Boer er weer in, en Marcel liet zien het toch beter te kunnen dan in het eerste gedeelte van zijn optreden. In de 69e minuut wordt een corner door Joran Petersen tweede paal voorgegeven en terug gekopt naar de bij de 1e paal opgekomen Ruben Stuifzand. En die ramt die 8e goal er toch hard in vanaf een metertje of…………………..1. Ik denk dat er zelfs een gat in het net zit nu. En dan, in de 74e minuut. Een memorabel moment. Broer Marijn Stuifzand was nu de extra man op het middenveld. Deze altijd goed spelende verdediger had er al 2 inzitten dit seizoen, maar om nu te zeggen dat hij een scorende speler is, dat dan weer niet. Jesper Claassen speelt Marijn perfect in, Marijn draait 180 graden om zijn as en schiet volledig bewust met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek. Onhoudbaar en geweldig uitgevoerd. 0-9, waar gaat dit naartoe. 7 Minuten voor tijd was daar dan toch de verdiende 10e treffer. En weer was Jesper Claassen die met een steekballetje Patrick Timmerman vrijzet voor de keeper. Een steekbal van Marijn Stuifzand zette Joran Petersen vrij voor de keeper. Die kan je wel om dit soort boodschappen sturen. Met de 0-11 was de lijdensweg van Rood-Wit achter de rug en maakte de prima leidende scheidsrechter er na 45 minuten spelen in de 2e helft een einde aan.

Een meer dan terechte en geweldige overwinning. Een speler van Rood-Wit zei tegen mede uitblinker Claassen; "het kan niet anders dan dat jullie de finale winnen". Bij Vroomshoopse Boys A2, WHC A2 en Heino A2, zullen ze daar anders over denken. Deze ploegen zijn ook van een ander kaliber. Eén van deze ploegen zal de volgende tegenstander zijn in de halve finale.

Timmerman en Mangnus scoorden 3x. Claassen 1x en was met 7 assists medeverantwoordelijk voor evenzoveel goals. Een "Man of the Match" was er niet. Een "Best Team" was er zeker te zien. Want alle BAS mannen hebben laten zien de geuzennaam "Parel van de Polder" meer dan waard te zijn.
Namens alle toeschouwers, bedankt mannen voor deze geweldige vertoning. Wat een beleving en wat een strijd. Powervoetbal, zoals het gespeeld moet worden. Als Diego Simeone dit gezien had, dan was BAS een paar spelers kwijt geweest!

Volgende week speelt BAS A2 de competitiewedstrijd in en tegen sv Lelystad A5. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur..

Opstelling BAS A1: Hessel Bregman - Jesper Claassen - Marcel de Boer - Ruben Stuifzand - Patrick Timmerman - Niels Mangnus - Sebastiaan Slotboom - Mohamed Hussein - Jerry van Lienden - Rowan Scholtanus - Joran Petersen - Rick van Os - Ruben Stuifzand - Marijn Stuifzand