BAS JO19-2 6 - 0  WHC A2
Bekerwedstrijd
26-3-2016, 15:00 uur

Ook BAS A2 naar de bekerfinale

Nadat BAS C1 zich op spectaculaire wijze geplaatst had door asv Dronten C2 uit te schakelen, was het nu BAS A2 dat het tegen WHC A2 moest opnemen. De inzet was dezelfde als voor BAS C1; plaatsing voor de bekerfinaledag op 14 mei 2016.

Personele problemen te over. Een toernooi in België waar een aantal spelers waren. Blessures, afzeggingen, etc. Met 4 A1 junioren in de selectie die al een hele wedstrijd in de benen hadden trad BAS A2 aan tegen een fit en scherp ogend WHC A2. Er was nog geprobeerd om mensen te sparen in de A1 wedstrijd, echter door een 0-2 achterstand moesten trainers Burgers en van Dijk iedereen gebruiken.

Ondanks de vermoeidheid was er vanaf de wedstrijdbespreking al focus. Scherpte, focus, concentratie, het was allemaal af te lezen op de koppies van BAS A2. Scheidsrechter Ticheloven floot voor het begin van de wedstrijd en beide ploegen starten met een duidelijk doel voor ogen aan de halve finale van de KNVB beker. In de 4e minuut was er de eerste kans voor WHC A2 die de bal voor het doel wisten te brengen na een prima pass. Echter de spits schoot de bal over het doel van keeper Hessel Bregman. Het spel ging nu gelijk op en de strijd speelde zich in deze fase vooral af op het middenveld. In de 13e minuut schiet linksbuiten Rowan Scholtanus de bal voor en de afvallende bal komt voor de voeten van Sebastiaan Slotboom, die de bal net over het doel schiet. 2 Minuten later valt de eerste, zeer discutabele goal voor BAS A2. Een speler van BAS A2 ligt geblesseerd op de grond en de BAS begeleiding roept dat de bal over lijn moet. Iedereen geeft hier gehoor aan, maar helaas wordt dit genegeerd en wordt de 1-0 binnengeschoten. Niet goed, niet netjes, wel begrijpelijk wanneer je in een gefocust spitsenhoofd kruipt. Het was nog vroeg in de wedstrijd en WHC had nog alle tijd om dit recht te zetten. Maar zover zou het niet komen omdat BAS A2 duidelijk de veel betere ploeg was in deze halve finale. Met goed veldspel en de juiste inzet in de duels werd de tegenstander onder een constante druk gezet.

In de 28e minuut heeft Wesley van Uden nu goed geluisterd naar de coaching vanaf de zijkant en sprint op het juiste moment weg. Walid el Achak geeft een prachtige diepe bal waardoor Wesley in een 1:1situatie met de prima keeper van WHC A2 komt en de 2-0 in de verre hoek inschiet. Aanvoerder Ruben Stuifzand laat wederom zien dat zijn rugbytrainingen ook in het voetbal nuttig zijn. Gebruikmakend van het hele pezige lijf wint hij elk persoonlijk duel vandaag en in de 35e minuut van de wedstrijd weet hij de bal vanaf de flank voor te krijgen op spits Gerwin Schaap die schitterend de 3-0 maakt. In de 37e minuut wederom lichte verwarring na een spelhervatting waardoor WHC A2 in een 2 tegen 1 situatie komt. De WHC spits komt oog in oog met doelman Hessel Bregman, maar deze laat weer eens zien dan hij over geweldige talenten beschikt en met gevaar voor eigen leven stopt hij deze 100% kans. Helaas is een gedeelte van het publiek uit Wezep nog steeds bezig met die 1e goal en hitst men de spelers op. Junioren zijn hier nu eenmaal gevoelig voor. Men had beter moeten weten….. WHC A2 gebruikte steeds hardere acties om de voorwaartsen van BAS af te stoppen. Met als gevolg dat een paar minuten voor de rust Gerwin Schaap hard onderuit gehaald werd nadat hij een vrije doortocht had weten te krijgen door een prima passeeractie. Een gele kaart voor WHC A2 en een strafschop voor BAS. Walid el Achak eiste zelfverzekerd de bal op en….. miste. Beide teams hadden veel gegeven en de welverdiende rust kwam dan ook precies op tijd.

Bij BAS was het rustig in de kleedkamer en er werd gewezen op de grimmige sfeer. Natuurlijk zou WHC scherp uit de kleedkamer gaan komen. Voor de Parels uit de Polder was het dan ook zaak om de wedstrijd geconcentreerd en met maar 1 doel uit te spelen. De bekerfinale. De van een ziekte herstellende Rowan Scholtanus, die hierdoor zijn acceleratievermogen niet helemaal kon laten zien werd gewisseld voor Joran Petersen. Sam Schurink kwam er in voor de vermoeide Sebastiaan Slotboom, die op een prima eerste helft kon terugkijken.

Eigenlijk was het nu geen echte wedstrijd meer omdat direct vanaf het fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter BAS A2 liet zien vandaag de betere ploeg te zijn. Slim spelend en aanslagen voorkomend speelde men WHC A2 van de mat. Kans na kans kreeg BAS A2. maar het duurde tot de 56e minuut waarin Niels Mangnus de bal schitterend in de diepte geeft op Joran Petersen. Assistenkoning Petersen geeft de bal voor op zijn aanvalsmakker Jerry van Lienden. Zoals we vaak zien weet Jerry de perfecte ballen van Joran prima af te ronden. En ook nu schiet hij de bal hard binnen en is de wedstrijd met 4-0 volledig op slot gezet. Maar de Biddinghuizenaren zijn nog niet klaar, zetten niks op slot maar gaan gewoon door met uitstekend voetbal. Want 2 minuten na de 4-0 is het wederom Joran Petersen die via een afvallende bal Gerwin Schaap weet te bereiken, die de 5-0 prachtig en uit het boekje binnenkopt. 20 Minuten voor tijd moet Walid el Achak zijn harde werken in 2 wedstrijden bekopen met krampverschijnselen en komt Wesley van Uden weer terug binnen de lijnen. Een kwartier voor tijd is het Sam Schurink die bewijst niet alleen over een geweldige mentaliteit te beschikken. Sam is net terug van een maandenlang revalidatieproces vanwege een kruisbandblessure. Topfitte Sam bedient de wegsprintende Joran Petersen in de diepte en Joran zet de eindstand op het scorebord door de 6-0 binnen te schieten.

Blij dat we de finale hebben gehaald, maar ook blij dat we er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen. Want wat was het een grimmig schouwspel. WHC A2 heeft zichzelf uit de wedstrijd gespeeld. De spelers en de begeleiding valt niks te verwijten. De woorden achteraf waren voldoende. Maar we hopen echt dat sommige toeschouwers van WHC A2 zich beseffen dat dit gedrag respectloos en het voetbal onwaardig is. Hier worden de spelers van WHC A2 niet beter van.

Op 14 mei is de finaledag, waar we hopelijk samen met BAS C1 een prima resultaat neer kunnen gaan zetten. De plek is nog niet bekend. De tegenstander wel. Heino A2 won met 4-2 van Vroomshoopse Boys A2. De laatste ontmoeting met Heino A2 eindigde in een 4-4 gelijkspel, nadat BAS A2 met 3-1 voorstond. Spektakel lijkt verzekerd.

Opstelling BAS A2: Hessel Bregman - Ruben Stuifzand - Niels Mangnus - Sebastiaan Slotboom (45' Sam Schurink) - Wesley van Uden (35' Jerry van Lienden) - Rowan Scholtanus (45' Joran Petersen) - Rick van Os - Ruben Stuifzand - Marijn Stuifzand - Walid el Achak (65' Wesley van Uden) - Justin Achterberg (35' Rick van Os)

BAS A2 maakt 5 - 0